perjantai 5. toukokuuta 2017

2 viikkoa jäljellä!

Otsikko kiteyttääkin jo sopivasti tämän hetkiset fiilikset: koulua on enää jäljellä kaksi kokonaista viikkoa! Ensimmäinen kevät LAMKissa on mennyt todella nopeasti - ehkä vähän liiankin :)

Huhtikuussa kirjoitin blogipostauksen, jonka aiheena oli palveluliiketoiminnan opiskelu ja hieman kuulumisia, mitä kaikkea on kevään aikana tullut opittua. Samankaltaisen postauksen ajattelin tehdä nyt meneillään olevasta Ladec työyhteisöjaksosta.

Tämä kevään toinen työyhteisöjakso alkoi 27.3. Sopeuduin heti hyvin Ladecin työympäristöön. Aluksi työskentely oli lähinnä perehtymistä organisaation hankkeisiin, toimintaan, visioon. Viikon päästä sainkin jo tehdä kehitysanalyysia Design Lahti- verkkosivusta, joka oli kaiken kiireen keskellä jäänyt hieman vajaaksi. Kirjasin ylös lisättävät sisällöt ja kehityskohteet. Samalla tein myös benchmarking- analyysin Design Lahti- sivusta ja Lahti Design Weekistä. Koko analyysistä loin powerpoint- tiedoston, joka sai hyvän vastaanoton.

Seuraava tehtävänanto liittyi verkkosivuihin. Design Lahden suunnittelijahaku vaati työstämistä ja siitä teinkin tarvittavat kehittämisideat. Lisäksi sain valtuudet tehdä muutamia muutoksia sivustolle.

Välillä oli hiljaisia päivä ja ehdin tehdä muutaman koulutehtävän valmiiksi. Rohkeasti otin myös esiin sen, että haluan mielellään hieman vaativimpia tehtäviä: sellaisia, joissa voin käyttää osaamistani ja jotka vaativat luovuutta ja ajattelua. Ei ole järkevää olla tekemättä mitään organisaatiossa, joka on tunnettu ja jolla on vahva osaaminen monessa osa-alueessa, unohtamatta myöskään suurta vaikutusta Lahden alueen kasvuun.

Mitä tuon jälkeen sitten tapahtui? Rakentavan palaverin jälkeen sain tehtäväksi laatia ProtoLAHTI projektin esitteen tekstit. Kyseiset tekstit lähetettiin graafikolle, joka tekee lopullisen ulkoasun. On motivoivaa, että oma kädenjälki tulee näkymään julkisesti! :)

Tällä viikolla autoin myös toista harjoittelijaa hänen laatiman palvelupolun analysoinnissa - tässä käytin työkaluna Exceliä ja Padletia. Toinen analyysi/raportti onkin sitten sisällöltään kattavampi: Lahti Design Weekin kehitysanalyysi.

Keskiviikkona 3.5.2017 järjestettiin päättäjäiset, joihin kokoontui kyseisessä tapahtumassa mukana olleet muotoilija, yritykset, putiikin pitäjät ym. eli henkilöt, jotka omalla työpanoksellaan toteuttivat ainutlaatuisen ja ohjelmaltaan kattavan Design Weekin.
Blogissa en aio kertoa plussia/miinuksia/kehityskohteita, jotta en rikkoisi salassapitosopimusta. Kaikki data ja materiaali, jota käytin apuna, on Ladecin omassa käytössä. Sen verran voin kuitenkin kertoa, että analyysi on parhaillaan työn alla. Siitä on tulossa kattava ja varmasti tärkeä työkalu seuraavaa tapahtumaa suunniteltaessa.

Tämän työyhteisöjakson aikana olen oppinut seuraavaa:analyysien teko, benchmarking, viestintä (sekä kirjallinen että digitaalinen), verkkosivut, workshop, palvelupolku.


Vielä 8 päivää työyhteisöjaksossa ja kaksi keskiviikkoa koulussa lähiopetuksessa! Kesää kohti mennään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti