torstai 18. toukokuuta 2017

5 raisons d'étudier le français

(suom. 5 syytä opiskella ranskan kieltä)
 
Tässä blogipostauksessa mainitsin hieman ranskan kielen opiskelusta ja siitä, että otin alkeiskurssin syksylle. Päätin nyt kuitenkin kirjoittaa oman postauksen tästä aiheesta. Miksi haluan opiskela ranskaa, enkä esimerkiksi espanjaa tai venäjää? Tässä on esiteltynä viisi syytä:

1. EUROOPAN PUHUTUIN KIELI

Ranskan kieli on Euroopan Unionin (EU) virallinen kieli. Lisäksi ranskaa puhutaan useassa maassa Euroopassa - muuta maailmaa unohtamatta. Yhteensä ranskankielisiä maita on maailmassa noin 40, eli mahdollisuudet kansainvälistymiseen ovat ranskan kielen osaajalla 100 %. Todellinen businesskieli!

2. SE EI OLE VAIKEAA

En tiedä, onko kyseessä jonkinlainen "klisee", mutta netistä etsiessäni tietoa, tuli usein vastaan sellainen fakta, että ranskan opiskelu ei ole vaikeaa (?). Kyseessä on kieli, jota englannin kielen taitavat voivat helposti oppia. Ja koska kyseessä on romaaninen kieli, voit ranskan kielen opittuasi siirtyä opiskelemaan italiaa tai espanjaa - ja parasta siinä on, että kielet ovat sen verran "samankaltaiset", ettei vaikeuksia tule vastaan (toivottavasti!)

3. KIELITAITOISUUS TUO RAHAA

Tämä on muuten tutkitusti todistettu: ihmisillä, jotka osaavat 3-5 eri kieltä, on paremmat mahdollisuudet menestyä työelämässä. Maine tuo mukanaan myös mammonaa: ranskan kieli voi oikeasti tuoda sinulle enemmän rahaa, kuin jos osaisit äidinkielen lisäksi ainoastaan yhtä vierasta kieltä. Ei ole siis lainkaan myöhäistä mennä nyt opiskelemaan espanjaa/saksaa/italiaa/norjaa/portugali tms. Moninainen kielitaito on ainoastaan rikkaus!

4. PARIISI

Okei. Ranskan kielen osaaja haluaa varmasti heti suunnata seuraavan ulkomaanmatkansa Pariisiin. Ja miksi ei? Kyseessä on kuitenkin Euroopan suosituin kaupunki, ja kaunein (sekä romanttisin) paikka. Ranskan kielen osaaminen ei myöskään mene "hukkaan", koska sitä on todenteolla käytettävä käytännön asioissa: kahvilassa, julkisessa liikenteessä, pankissa, hotellissa....

5. KULTTUURI

Ranskalainen kulttuuri on kansainvälisesti tunnettu ja kiehtoo monia ranskan kielen opiskelijoita (ykllä, olen yksi niistä!). Tiede, taide, muoti, kirjallisuus... Vaihtoehtoja on monia! Vinkki: ranskankielisiä uutisia kannattaa kuunnella. Vaikka et osaisi ranskaa kovin hyvin, tai lainkaan, saat hyvän tuntuman siihen, miltä se kuulostaa. Koska tosiasia on se, että puhuttu ja kirjoitettu ranska ovat täysin erilaisia!

Osaatko sinä jotain vierasta kieltä (suomen, ruotsin tai englannin lisäksi)? Onko ranskan kielen opiskelu mielestäsi helppoa vai vaikeaa? Kommentit ovat aina tervetulleita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti