sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Näillä vinkeillä tehokkuutta töihin!

Löysin viime viikolla LinkedInistä kiinnostavan, ja jollain tavalla myös ajankohtaisen, artikkelin. Aiheena oli "multitaskaus" ja 12 vinkkiä, joiden avulla voi itseään kehittää tehokkaammaksi työntekijäksi (tai vaikka opiskelijaksi). Tässä muutama esille nostettu asia, artikkelin voit kokonaisuudessaan lukea täältä.

Hallitse teknologia riippuvuutta:

Älylaitteet ja kannettavat tietokoneet ovat usein käden ulottuvissa ja käyttämällä niitä päivittäin menetät suuren osan ajasta, jota voisit käyttää hyödyllisemmin. Tehokkaat ihmiset tarkistavat sosiaalisen median ja sähköpostin kerran tai kaksi päivässä. Siis ajatella: maksimissaan kaksi kertaa päivässä! Jos tämä kuitenkin tuntuu mahdottomalta, tutustu erilaisiin appseihin, joiden avulla voit vähentää puhelimen/älylaitteiden turhaa käyttöä.

Keskity 20 % ajasta muuhun kuin työhön

Pareton periaate, tunnetaan myös nimellä 80/20 sääntö, esittää, että 20 % ajastasi saat käyttää muihin aktiviteetteihin. 80 % täytyy käyttää tehokkaasti työn tekoon. Todella tehokkaat ihmiset, jotka ovat tässä tapauksessa esikuviamme, tietävät, millaisia muut aktiviteetit ovat ja keskittyvät siihen, mikä todella merkitsee heille - unohtamatta tietysti heidän pitkäajan tavoitetta.

Kaikella on oma paikkansa

Tarvitset organisointikykyä. Löydät helposti kansiot, tiedostot ja muut asiakirjat, jos järjestät ne järkevällä tavalla. Kun jokainen on omalla paikallaan, voit käyttää aikaasi tehokkaammin (joka siis muussa tapauksessa olisi kulunut tietyn asiakirjan etsimiseen) ja mennä kohti tavoitteitasi.

To do- listat

Tämä on helppo, mutta tehokas tapa toimia. To do- listojen avulla voit priorisoida omaa aikaasi ja saavuttaa tavoitteesi helpommin. Päivitä to do- listaa mielellään päivän jälkeen, jotta valmistaudut seuraavaan päivään ilman tekosyitä: ensimmäinen asia listassa saa sinut keskittymään siihen, mikä on todella tärkeintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti