torstai 26. tammikuuta 2017

Loppuraportti projektista

Heissan! Se on nyt projektityö takana, huimat kaksi viikkoa työskentelyaikaa meni yhdessä hujauksessa! Mutta, nyt olisi hyvä hetki vielä kerrata asioita ja koota loppuraporttia koko tapahtumasta. Kuvamateriaalia on hyvin niukasti (itse en edes ehtinyt ottaa kuvaa meidän standista!), mutta katson, jos Lamkilla on jotain somessa...

Eli tosiaan ainoastaan kahden viikon aikana oli suunniteltava ja toteutettava tuo meidän nerf ase-peli. Huvittavaa oli se, että ennen messuja, joku henkilö oli soittanut ohjaavalle opettajalle ja ilmaissut huolensa siitä, että lamkin opiskelijat ampuvat ihmisiä päin!!! Siis mitä? Opettaja oli ymmärtäväinen ja tiesi hyvin, että 1) pelissä käytetään vain vaahtomuovisia ammuksia, jotka eivät satuta ja 2) aiomme joka tapauksessa rajata pelialueen, jotta ihmiset eivät joudu "tulilinjalle".

Näin sitten projekti jatkoi etenemistääm kunnes tuli vastaan eräs pieni probleema. Messuja edeltävänä päivänä kävimme joukolla katsomassa messualuetta ja tekemässä viime hetken valmisteluja. Paikan päällä huomasimmekin, että alue on odotettua pienempi; lisäksi ampumisvälin oli oltava maksimissaan semmoinen 4 metriä, mikä ei sitten toteutunutkaan... Mutta teimme tarvittavat muutokset, ja lyhensimme ampumisvälimatkaa- samalla teimme lopullisen päätöksen pelistrategiasta ja hinnastakin...

Tällaisia pieniä ongelmatilanteita/ muutoksia/ haasteita tulee varmasti vielä monessa projektissa tai ryhmätyössä vastaan, mutta siitä vain oppii enemmän. Koskaan ei voi olla täysin valmista suunnitelmaa, mikä pätee tarkalleen!

Itse messupäivänä rakensimme standipisteemme valmiiksi ja odotimme asiakkaita. Viime hetkellä (yllätys, yllätys) tulikin ilmi se, että omaa projektiaan ei saa mennä myymään ympäri messualuetta, vaikka näin aikaisemmin luvattiin. No, kaikki oli vähän näreissään siitä, ja lopulta kävi niin, että asiakkaiden tullessa meidän projektialueelle, jokaisesta (kuudestatoista) tiimistä ainakin 4 ihmistä meni piirittämään asiakkaita. Voitte kyllä itse asiakkaina kuvitella, miten kauheaa ja ahdistavaa on, kun tullaan piirittämään, vaikka ei olisi edes valmis maksamaan! Myöhemmin tajusimme tuon virheen ja annoimme asiakkaille liikkumisvaraa. Kuitenkin jokainen joukkue oli sen verran innostunut tästä sale,sale,sale- tapahtumasta, että asiakkaita vietiin oikein kunnolla :)

Entäs sitten meidän tiimin projekti? No, asiakkaita ei aluksi tullut kovinkaan monta, ja ne potentiaalisimmat valittelivat sitä, että on vain pankkikortti (maksu oli mahdollista vain käteisellä) tai ei ole yhtään käteistä mukana.
Kello 12 maissa saimme kuitenkin kokea erikoisen näkymän. Eräs kolmen hengen kaveriporukka halusi pelata kaksikin kierrosta, ja katsojia tuli paikalle. Lopulta heidän taakseen muodotui kolmen ihmisen tekemä jono, ihan noin vain! :) Ei sitten muuta kuin paikalle rupattelemaan, etteivät he kyllästyisi ja lähtisi pois.

En ole varma, saanko avoimesti kertoa tienattua summaamme, mutta ympäripyöreästi sanottuna se oli yli 100 euroa. Ei mikään suuri summa, mutta ainakin saimme maksettua takaisin sen koulun antaman 50 euron lainan.

Loppujen lopuksi tällaisen projektityön tekeminen oli antoisaa ja opettavaista. Tosin neljä opintojaksoa on muutenkin työn alla, joten on ihan virkistävää, että tämä projekti on nyt tehtynä. Projektityöskentelyn avulla opimme kaikki vuorovaikutustaitoja ja hallinoimaan omaa ajankäyttöämme. Lisäksi se toi kivaa vaihtelua tunneilla istumiseen ja luentojen kuuntelemiseen :)

Ai niin, unohdin mainita minkä verran voittajatiimi tienasi - päälle 600 euroa! Sorry, jos tuli liian pitkä ja uuvuttava teksti. Seuraavaksi voisinkin tehdä kuvapostauksen amk- arjesta... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti