tiistai 31. tammikuuta 2017

Verkostoitumisen ABC

Muistan vielä, kuinka ensimmäisten kouluviikkojen aikana painotettiin sanaa verkostoituminen. Opettaja antoi vinkiksi sen, että auttakaa edes yhtä opiskelutoverianne nyt, koska hän saatta olla tulevaisuudessa pomosi. Järkevää puhetta! Mutta mitä verkostoituminen käytännössä tarkoittaa? Millä tavoin juuri sinä voisit kehittää omaa verkostoitumistasi? Tämän päivän postauksen aiheen saattekin sitten arvata... :)

Internetin maailma on täynnä verkostoitumiseen liittyvää matskua. Itse törmäsin tähän aiheeseen etsiessäni töitä. Löysin Duunitori.fi - sivustolta artikkelin, jonka otsikko oli houkutteleva: Näin hyödynnät verkostoja työnhaussa. Jos olet sisäänpäinsuuntautunut etkä halua tehdä yhteistyötä toisten ihmisten kanssa, jätä verkostoituminen muille.
Verkostoitumiseen vaaditaan siis sitä, että olet valmis ja kiinnostunut tapaamaan uusia ihmisiä ja - mikä tärkeintä - haluat oppia tuntemaan heidät.

Elämämme pyörii aika lailla sosiaalisen median ympärillä, ja se onkin todella helppo työkalu verkostojen luomiseen. Älä kuitenkaan jätä kaikkea sen varaan! Kaikkein tärkeimpiä kontakteja ovat nimittäin oma lähipiirisi, kaverisi ja kollegasi.

Koska postauksen otsikkona on Verkostoitumisen ABC, jaan tässä 6 vinkkiä onnistuneeseen verkostoitumiseen. Lähde: Duunitori Työelämä

1. Tapaa tuttujasi, ystäviäsi tai muita kontaktejasi jotka voivat suositella sinua uuteen työpaikkaan tai esitellä sinut omille kontakteilleen.
2. Mieti omia tavoitteitasi. Mitkä alat kiinnostavat sinua ja onko jokin yritys, jonne todella haluaisit töihin? Ota selvää, keneen sinun kannattaa ottaa yhteyttä toiveyrityksessäsi ja kuka sinun verkostostasi voisi tuntea hänet.
3. Kysy muiden mielipidettä työhakemuksestasi ja ansioluettelostasi.
4. Pidä verkostoasi yllä, mutta älä ole maanvaiva.
5. Pidä kalenteria tapaamisistasi; kenet tapasit, milloin ja miten otat heihin yhteyttä seuraavan kerran.
6. Muista, että verkostoituminen ei ole yksisuuntaista. Sinun on myös oltava valmis ja kiinnostunut auttamaan muita verkostossasi olevia.
Ja loppuun vielä oma vinkkini: LinkedIn on oiva tapa vaalia omaa verkostoitumistaan. Yhden opiskelijakaverin mukaan myös työtarjouksia on mahdollista saada sitä kautta - kunhan olet onnistuneesti aloittanut LinkedIn:n käytön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti