keskiviikko 14. joulukuuta 2016

5 faktaa Lahdesta (lausutaan:Lahesta)

Ennenkuin opiskelu lähtee kunnolla käyntiin, haluaisin teille lukijoille hieman esitellä kotikaupunkiani Lahtea. Kyseinen kaupunki tulee olemaan myös tapahtumapaikkojen keskipisteenä ensi vuonna (niin opiskelujen kuin hiihtokisojen kannalta).

Tässä siis 5 faktaa Lahesta, toivottavasti löytyy uusia asioita listasta:

1. Yksi Suomen suurimmista amk-kaupungeista:

Okei, pitihän se laittaa ensimmäisenä... Eli siinä, missä Helsinki, Tampere ja Oulu ovat suurimpia yliopistokaupunkeja, Lahti näyttää kyntensä ammattikorkeakoulutarjonnan monipuolisuudessa.
LAMK (Lahden Ammattikorkeakoulu) on suosittu ja menestynyt korkeakoulu, jonka koulutustarjonta on laaja. Jos amk-opiskelu ei ole sinun juttusi, voit Lahessa myös opiskella avoimessa yliopistossa (täällä toimii ainakin Helsingin Avoin Yliopisto).

2. Urheilukaupunki vertaansa vailla:

Golf, hiihto, jalkapallo, jääkiekko, frisbeegolf, skeittaus... Tässä muutamia esimerkkejä lajeista, joita voit Lahessa harrastaa. Mahdollisuuksia on monia! Täältä löytyy mahtavat urheiluhallit, kuntosalit, ulkokentät, puistot, jne, jne...
Ja jos pitää mainita muutama menestynyt ja tunnettu lahtelais seura, Pelicans, FC Lahti ja LASB ovat juuri niitä.3. Kauniita luonnonmaisemia:

Metsää on silmänkantamattomiin (mitä nyt keskustan alueelta lähtee kulkemaan kohti lähiöalueita). Luonnonmetsien lisäksi Salppurin (eli Salpausselän) alueella on kauniita luonnonmaisemia ja myös Häränsilmä, joka on suojeltu luontokohde. Niin, eikä sovi unohtaa Vesijärveä!
Lisäksi Vierumäellä päin (joka periaatteessa on jo Nastolan aluetta, mutta kuuluu Lahteen), on mahtavat maisemat ja kauniit havumetsät. Kannattaa tulla tutustumaan!


4. Muotoilun pääkaupunki:

Noo, toivottavasti ei mikään klisee ole tuo otsikko, mutta omasta mielestäni tämä pitää paikkaansa! Muotoilu ja design ovat juuri niitä asioita, joilla Lahti (oikein markkinoituna) saisi hienoa näkyvyyttä ja laajasti myös kansainvälisyyttä! Mainitakseni muutamia yrityksiä: Isku (huonekalut), Muotoiluinstituutti (kuuluu LAMK:n, mutta todellinen muotoilukoulu) ja Lahti Design Center.Kaikkein parhaimman halusin jättää viimeiseksi. Todennäköisesti arvaatkin, mitä Lahdessa tapahtu vuonna 2017....

5. Hiihdon MM- kisat 2017 (toiselta nimeltään Kotikisat)

Vaikket välittäisikään suuremmin hiihtolajeista, tulethan silti piipahtamaan noissa kisoissa?  Onhan kyseessä sentää suuri juhlavuosi sekä Lahdelle että koko Suomelle... Mikä parasta, LAMK:n ensimmäisen vuoden opiskelijat (toivon mukaan tulevat???!), saavat mahdollisuuden olla avustamassa ja tekemässä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, tuolla Salpausselän sydämessä, hiihdon mm- kisojen aikaan! Olisi kyllä tooosi siistiä (ja kokemuksia antavaa) päästä hommiin tuonne. Mutta siitä kerron sitten tuonnempana lisää :)


Mitä mieltä olit näistä? Herättikö kysymyksiä/intoa/kiinnostusta....? Kommenttia voi laittaa.

~ J.F

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti