maanantai 19. joulukuuta 2016

Lahden MM-kisoilla ei ole kisamaskottia!! Miksi näin?

Luin tuossa pari päivää sitten paikallisten suosimaa Uusi Lahti- lehteä, jossa törmäsin erääseen kiinnostavaan mielipidekirjoitukseen. Lahden hiihtokisoilla ei ole kisamaskottia! Miksi tästä hienosta perinteestä on oikein pitänyt luopua?? Mielestäni tulevat kisat ovat varmasti tylsähköt ilman ladun varsilla juoksentelevaa maskottia, joka pitää kisafiiliksen yllä niin katsojilla kuin kilpailijoilla...

Yksi suuri syy tähän saattaa olla, että Lahden kaupunki on tekemässä kunnollista imagon parannusta, tämä näkyy muun muassa katukuvassa ja mainonnassa.
Kuitenkin kisamaskotti toisi kaupungille paljon lisätuloja- tässä asiassa olen täysin samaa mieltä mielipidekirjoituksen tekijän kanssa.
Me kaikki muistamme varmasti edellisvuosien ajalta kaikenmaailman maskotit (eikä nyt ole kyse pelkästään hiihtokisoista). Ja tämän kyseisen maskotin naamakuva koristi avaimenperiä, mukeja, pipoja, postikortteja... Mitä nyt ikinä voisikaan tulla mieleen! Tällaista "krääsää" kisaturistit rakastavat ostaa; onhan niissä hienoja muistoja muisteltavana myöhempinä vuosina...

Varmasti myös säästösyistä luovuttiin maskotin käytöstä. Viehän se ylimääräistä rahaa painattaa kuvia kaikenlaisiin tuotteisiin- joita sitten pitää olla saatavilla tuhansia kappaleita.

Tulevat MM- kisat ovat muussakin tapauksessa hieman "perinteen rikkojia". Täällä nimittäin on tarjolla paljon livemusiikkia ja muuta oheistoimintaa niin aikuisille kuin lapsillekin.

Toivottavasti vain eivät keksipisteessä olevat KISAT (hiihtäjiin sun muine kisaajineen) jää muun varjoon...
Sori Norkey, mutta serkkuasi ei valitettavasti nähdä Lahdessa!


Että tällaisia mietteitä näin joulukuun viimeisillä viikoilla. Oikein työntäyteistä ja rentouttavaa loppuviikkoa teille kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti