lauantai 24. joulukuuta 2016

Palveluliiketoiminta- mitä se on?

Koska tämän blogin päätarkoitus on tuoda enemmän tunnetuksi palveluliiketoimintaa (niin ammattialana kuin opiskeluaineena), on siis aika kertoa siitä omana blogipostauksena. Eli mitä palveluliiketoiminta oikeastaan tarkoittaa? Millä tavalla siitä tulee hyötyä yritykselle? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset tästä samaisesta postauksesta:

Palveluliiketoiminta (PAL) = yhdistelmä palveluosaamista, palveluiden kehittämisosaamista ja teknologiaosaamista. Palvelut suunnitellaan asiakkaan tarpeet huomioiden ja palveluista saadaan tehtyä bisnestä (huomioithan tässä blogini nimen!) :D

Muun muassa Tekesin sivuilta (täältä) löytyy hyvää perustietoa palveluliiketoiminnasta. Siitä onkin vedetty hyvä, lyhyt muistutus siitä, millä tavalla siitä on hyötyä yritykselle. Lainatakseni Tekesin sanoja: 

"Palveluja ja palveluliiketoimintaa kehittämällä muutkin kuin perinteisten palvelualojen yritykset voivat:
  • erottua kilpailijoista
  • sitouttaa asiakkaitaan
  • kilpailla laadulla ja kokonaispalvelulla, ei hinnalla
  • toimia markkinalla, joka kasvaa tuotemarkkinoita nopeammin
  • tuottaa palveluja tehokkaammin
  • tuottaa tasalaatuisempia palveluja. "
Entä millaista on sitten palveluliiketoiminnan opiskelu? Koska omat opintoni alkavat (jo) tammikuussa, on syytä vetää tänne blogiin pieni yhteenveto siitä, mitä kaikkea opinnot pitävät sisällään:

- Palveluliiketoiminnan tradenomiksi opiskelet työelämän muuttuvissa tilanteissa.

 - Rakennat omaa ammatillista polkuasi siirtymällä luokkahuoneista työelämän tositilanteisiin.
- Oppimisympäristöt vaihtelevat virtuaalisesta monipuolisiin työtehtäviin ja projekteista peleihin – Suomessa tai maailmalla.  

- Opintojen aikana kohtaat ja palvelet asiakkaita, kehität palveluita ja saat valmiudet edetä jatkuvasti kehittyvän ja kasvavan palvelualan monipuolisissa tehtävissä. 

- Opit huomioimaan palveluiden käyttäjän tarpeet, toimimaan verkostoissa ja hyödyntämään teknologiaa.

- Kehität kielitaitoasi ja toimit tuottavasti ja luovasti ongelmia ratkaisten.

- Ymmärrät henkilökohtaisen palvelun, vastuullisuuden ja ennakoinnin merkityksen uusien palveluiden kehittämisessä. 

Yllämainitut sanat olen lainannut LAMK:n sivuilta. Näiden sanojen myötä hyvää viikonloppua ja rauhallista joulun aikaa! :D

1 kommentti:

  1. Hyvin olit kiteyttänyt koulutuksen tekstiin. Muutama kaveri on opiskellut saman tutkinnon myös, ja heistä ainakin yksi tekee myös kosultointia. Nykyään se sisältää paljon juurikin tuota teknologiaa. https://www.xsolutions.fi/palvelut

    VastaaPoista