perjantai 30. joulukuuta 2016

Miten valmistaudun pääsykokeisiin? Osa 2/2

Nyt olisi jo ehkä aika laittaa toinen osa jakoon. Ensimmäisen osan voit lukea täältä . Mitä tulisi sitten tehdä itse koepäivänä? Tässä muutama vinkki, joista voisi olla apua:

1. Lue huolellisesti kirje- varsinkin ammattikorkeakoulu lähettävät viikko ennen koetta kirjeen, josta selviää paikka, aika ja muut huomioitavat asiat. Jos siis on annettu ohjeeksi ottaa mukaan kirjoitusvälineet (tai muita materiaaleja), otathan ne varmasti mukaan. Lisäksi koeaineisto ei saa olla mukana kokeessa, mutta itse olen tosin tehnyt niin, että olen ottanut aineiston mukaani ja hieman verrytellyt muistiani.. En siis ole hiki hatussa lukenut kymmeniä sivuja muistiinpanoistani, vaan silmäillyt ja laittanut tärkeät asiat mieleeni ennen tärkeää hetkeä...

2. Kokeen alussa- ennen kokeen alkamista rentoudu. Älä mieti, millainen koe on, kuinka kauan joudun istumaan jne jne. Tietysti pieni jännitys kuuluu asiaan (ja jos et tosiaan jännitä edes vähän, olet kyllä aika vahva kaveri!). Stressiä ei kannata missään nimessä ottaa, koska suorituskykysi heikkenee muuten huomattavasti, eikä kokeen tekemisestä oikein mahda tulla mitään...
Olen itse tehnyt pääsykokeet siten, että aloitan helpoimmista tehtävistä. Tähän on sellainen syy, että on helpompi ja rauhallisempi mieli ratkaista ne kaikkein kinkkisimmät tehtävät. Muista kuitenkin jakaa ajankäyttösi fiksusti.

3. Kokeen jälkeen- onneksi olkoon! Olet suorittanut kokeen ja voit kävellä rauhallisin mielin ulko-ovesta ulos. Saatat tuntea pintä väsymystä, uupumusta ja onnellisuutta, olethan sentään valmistautunut kyseisiin kokeisiin huolella ja aikataulun mukaisesti. Muistathan, että kaikki kokeessa olleet hakijat ovat yhtä lailla sotajalalla ja haluavat yhtä paljon kuin sinä saada kyseisen opiskelupaikan. Toivottavasti olet se onnekas, joka saa vuoron aloittaa ammattikorkeakouluopinnot!

Tällaisia mietteitä tuli minulle liittyen koetilanteeseen. Olisiko sinulla kuitenkin jotain lisättävää? Omakohtaisia kokemuksia, metodeja valmistautumiseen? Kommenttia saa laittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti