torstai 23. maaliskuuta 2017

Digitaalisaation uudet tuulet

Tänään, torstaina 23.3.2017 järjestettiin menestyksekäs ja todella suosittu #Digitalist- tapahtuma. Aiemmassa blogipostauksessa kerroin tarkemmin kyseisen tapahtuman sisällöstä ja siitä, minkä alan asiantuntijat ovat tapahtumassa mukana.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ilmoittauduin seuraamaan tätä tapahtumaa. Enkä kadu yhtään - sain kirjoitettua ylös paljon vinkkejä alan ammattilaisilta ja tuli myös hieman verkostoituakin. Ylipäänsä tämän kaltaisilla tapahtumilla on päätarkoituksena verkostoitua alan ihmisten kanssa, jotka voivat tulevaisuudessa olla todella tärkeä linkki työelämään. 

Mitä kaikkea sitten oli päivän puheenaiheina? Julkaisen nyt lyhyen, mutta sitäkin kattavamman listan päivän teemoista:

1. Redland Analytiikan merkitys kaupan käynnissä: Esiteltiin analyytiikapalvelua ja sen saapumista kivijalkakauppojen avuksi. Lisäksi Redlandin edustaja esitti, miten analytiikasta saatua tietoa voi hyödyntää, jotta liiketoimintaa saadaan kehitettyä parempaan suuntaan.

2. Korpimedia IT- yrittäjyys: Edustaja on itse ollut aikoinaan Lamkin opiskelija ja hän kertoikin, miten monien vaiheiden jälkeen päätyi IT- alan yrittäjäksi. Korpimedia on siis median ja
markkinoinnin yritys. Muutamia hyviä vinkkejä tuli opiskelijoille...

3. Nordea Digitsunami ja pankit: Open banking- termi tuli tutuksi. Lisäksi Nordean edustaja esitteli PSD2- muodon ja sen, millä tavoin pankkialalla edistetään digitalisoitumista, jotta asiakkaille tarjotaan mahdollisimman hyvää palvelua.

4. Lohkoketju ja Bitcoinin kaltaisten valuuttojen aikakausi: selveni myös käsite lohkoketjuteknologia (on hajautettu kirjanpitojärjestelmä/tietokanta). Parasta tässä on se, että lohkoketjua voidaan jakaa radioaalloilla, mikäli joskus internetyhteydet kaatuvat.

5. Thinglink Sosiaalinen media oli pääosassa tässä esityksessä. Thinglinkin edustaja Sani Leino otti yleisön hyvin mukaan tähän kiinnostavaan aiheeseen. Esiteltiin muun muassa virtuaalitodellisuus ja dark social sekä lukumääriä siitä, kuinka paljon jaetaan informaatiota sosiaalisessa mediassa privaatisti.

Tästä on sitten hyvä lähteä työstämään asiantuntijaviesintään liittyvää raporttia. Ensi viikolla alkaa työyhteisöjakso, jota olenkin odottanut pitkään. Lisää selviää seuraavasta postauksesta :)

Suuret kiitokset tapahtuman järjestäjille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti